Όταν ένας οδηγός ροπής ανοίγει συμπιέζει το ελατήριο (πρακτικά ο ιμάντας συμπιέζει το ελατήριο διότι αυτός ανοίγει τον οδηγό ροπής) και ταυτόχρονα επειδή για να ανοίξει περιστρέφεται με 37 ή 42 ή 45 ή 60 μοίρες (ανάλογα την μάρκα του οδηγού ροπής) ταυτόχρονα ο ιμάντας παράγει άθελα του μία δύναμη στρέψης (άχρηστη) και μία δύναμη ακαμψίας απαραίτητη εφόσον αυτή δεν είναι υπερβολική. Υπερβολική δύναμη παράγεται αν χρησιμοποιούμε παράλογα σκληρά ελατήρια σε σκούτερ χαμηλής ιπποδύναμης! Πως μπορούμε τώρα να αφαιρέσουμε από την εξίσωση τη στρέψη?

Με φθηνές λύσεις και μέτρια αποτελέσματα. Οι φθηνές λύσεις είναι το Evo Slider της Polini και το Torsion Controller της Malossi. Για την ακρίβεια το Torsion Controller δεν είναι και τόσο φθηνό σε σημείο που το καθιστά ασύμφορη αγορά. Το Evo Slider είναι φθηνό αλλά δε μπορεί να τοποθετηθεί σε ΑΚ 550 & ΤL 465/508 παρά μόνο σε TMAX. Από την άλλη το Torsion Controller της Malossi δε μπορεί να τοποθετηθεί σε ΤL 465/508.  Αυτές οι δύο λύσεις είναι φθηνές όχι γιατί οι κατασκευαστές τους είναι γενναιόδωροι αλλά γιατί γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι σωστές μηχανολογικά λύσεις! Οπότε τις προσφέρουν σε πιο ανταγωνιστικές τιμές. Είναι όμως λύσεις ημίμετρα αλλά σίγουρα καλύτερες από το τίποτα!  Γιατί όμως είναι λύσεις ημίμετρα ?

    Γιατί το διάνυσμα της κάθετης δύναμης ξεκινάει από τη κάτω πλευρά του ελατηρίου (στο σημείο που πατάει στον οδηγό ροπής) . Ουσιαστικά από εκεί ξεκινάει όλη η αντίσταση που έγκειται από τον οδηγό ροπής στο ελατήριο. Όταν ανοίγει ο οδηγός ροπής η πρώτη συνιστώσα της δύναμης ξεκινάει από το κάτω σημείου του ελατηρίου που πατάει στον οδηγό ροπής και όχι από την πάνω πλευρά που βιδώνουν οι δύο προαναφερθείς ροζέτες. Άρα δε μπορούμε να απομονώσουμε τη μηχανική διαφορά της στρέψης με αυτά τα δύο συστήματα αλλά να την εξαλείψουμε μέχρι ενός σημείου. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί θεωρούν το Malossi Torsion Controller ένα άχρηστο υπερτιμημένο gudget. Άλλο πράγμα το Evo Slider που με τιμή χώμα παλεύει να κάνει ότι μπορεί μέχρι ενός σημείου.

    Πάμε να δούμε τώρα πως μπορούμε στα αλήθεια να μειώσουμε τη στρέψη του ελατηρίου στο 100% :

    Αρχικά τοποθετούμε έναν ρουλεμάν και ένα εκφορτιστή ελατηρίου και γλιτώνουμε από το 80% της ανεπιθύμητης στρέψης. Μετά την τοποθέτηση αυτών των δύο εξαρτημάτων η λειτουργία θα είναι απίστευτη στο κλείσιμο του γκαζιού (ρολάρει το σκούτερ λόγω μειωμένων τριβών) και στην ευκολία επίτευξης τελικής.  Μία δοκιμή είναι αρκετή. Μην πιστεύετε ότι ο εκφορτιστής δεν είναι εξίσου σημαντικός. Όταν βρούμε μία ισορροπία με το κατάλληλο ελατήριο ΔΕΝ πρέπει να τη χαλάσουμε.
    Θα σας δώσω ένα παράδειγμα με το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ελατήριο . Το λευκό της Malossi. Το συγκεκριμένο ελατήριο όταν ο  μαμά οδηγός ροπής ενός ΤΜΑΧ 500/530/560 ανοίξει όλος,  ασκεί πίεση στον ιμάντα 92,02 κιλά. Για να καταλάβετε τη σοβαρότατη διαφορά, το εργοστασιακό ελατήριο του ΤΜΑΧ 530 ασκεί πίεση στον ιμάτα με 85 κιλά. Τα 7 κιλά φαντάζουν μέρα με τη νύχτα στο δρόμο! Αλλά ταυτόχρονα ο ιμάντας “φρενάρετε” με μία τριβή 7 κιλών που είναι τεράστια διαφορα. Για να νικήσει ο κινητήρας αυτά τα 7 κιλά αναγκάζεται να καταναλωθεί ιπποδύναμη στη μετάδοση ως ΕΠΙΠΛΕΟΝ τριβές που η YAMAHA δεν ήθελε να βάλει αλλά αναγκαστήκαμε να βάλουμε εμείς για να σετάρουμε τη μετάδοση. Προφανώς η μηχανολογία είναι ένας μόνιμος συμβιβασμός και κρατάμε τα οφέλη και ΟΧΙ τις ζημίες του λευκού ελατηρίου. Βάζοντας ένα ρουλεμαν θα συμβεί το εξής: Θα αφαιρέσουμε σε ποσοστό 80% τη στρέψη  του ελατηρίου που στο τέλος του οδηγού ροπής (τέρμα ανοιχτός) είναι 70,55 ΚΙΛΑ χωρίς το ρουλεμάν!  Αυτό το νούμερο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ευθύνεται για μία απώλεια της τάξης των 2,5 HP! Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τη στρέψη σε ποσοστό 100% θα χρειαστούμε 2 ρουλεμάν. Με δύο λοιπόν ρουλεμάν σε ένα οδηγό ροπής TMAX 500/530/560 που φοράει λευκό ελατήριο Malossi ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ 70,55 κιλά στρέψης!! Απίστευτο? 
    Διαβάστε όμως τώρα τι θα συμβεί με τα 2 ρουλεμάν αν ΔΕΝ χρησιμοποιήσουμε εκφορτιστή:
    Κάθε ρουλεμάν προφορτίζει το ελατήριο με επιπλέον 3,85mm. Άρα έχουμε 2 ρουλεμάν Χ 3,85mm = 7.70mm επιπλέον προφόρτιση ελατηρίου που αναφορικά για το λευκό ελατήριο έχουμε μία επιπλέον πίεση του ελατηρίου προς τον ιμάντα κατά 9 κιλά στο τέλος της διαδρομής των 25mm ενός οδηγού ροπής TMAX 500/530/560! Αυτό τελικά θα μας δώσει τιμή πίεσης στον ιμάντα από 92,02 κιλά σε 101,22 κιλά! ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΡΙΒΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ! Εκεί θα μπει στο παιχνίδι ο εκφορτιστής που έχω κατασκευάσει να αφαιρέσει τα περιττά κιλά της ακαμψίας και να μας δώσει το σωστό ισοζύγιο, να μας ρίξει τις τριβές στη μετάδοση λόγω της επιπλέον πίεσης των 9 κιλών που προσέδωσαν τα δύο ρουλεμάν , καθώς και τις στροφές στο στροφόμετρο και να επαναφέρει τη χαμένη ιπποδύναμη. Με δύο ρουλεμάν λοιπόν και με μαμά οδηγό ροπής σε TMAX 500/530/560  αφαιρούμε από τη μετάδοση 70,55 κιλά στρέψης (από το λευκό ελατήριο) και τσιμπάμε τα πιο φθηνά άλογα που μπορεί κάποιος να αγοράσει. Αν δε τοποθετήσεις  τον εκφορτιστή χαλάς το ήδη στήσιμο της μετάδοσης και προσθέτεις επιπλέον ΑΧΡΗΣΤΑ κιλά. Κάνεις 2 βήματα μπροστά και 1 πίσω!

    Πάμε να δούμε τι θα γίνει τώρα σε ένα μπλε ελατήριο Polini 80 κιλών για ΤΜΑΧ – ΑΚ – ΤL. Εκεί στο τέρμα του οδηγού ροπής έχουμε στρέψη (προσέξτε στρέψη όχι ακαμψία) 96,90 κιλά!!! Είναι τραγικο!!! Η μετάδοση πλέον υποφέρει και τα άλογα χάνονται ως τριβές και ελκύονται ως θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα που προκαλείται μέσω των μηχανικών τριβών. Το ελατήριο έχει πλέον περίπου 100 βαθμούς θερμοκρασία και λόγω των μηχανικών τριβών ο ιμάντας καταστρέφεται ταχύτατα και το ελατήριο λόγω θερμοκρασίας χάνει τη σταθερά του σε Κ και υποβιβάζεται. Αρά μετά από μεγάλο παρατεταμένο “τελίκιασμα”  το ελατήριο δε μπορεί πλέον να πατήσει με τα ίδια κιλά τον ιμάντα διότι έχει μαλακώσει λόγω της υπερθέρμανσης! Όλο αυτό καταστρέφει το Gear Ratio του κιβωτίου CVT.

      Επί χρόνια που ταξίδευα εθνική οδό σε μεγάλα ταξίδια με τη σύζυγο, παρατηρούσα το TMAX να ρίχνει στροφές με σταθερό γκάζι. Για παράδειγμα αντί να έχω 6.500 στροφές στα 140 χ.α.ω. μετά από μια ώρα ταξιδιού είχα 6.000 στροφές. Έψαχνα να βρω τι φταίει επί χρόνια. Η Φυσική επιστήμη μου έδωσε την απάντηση!! Τώρα έχω ένα τέλειο κιβώτιο CVT και πιάνω τελική πολύ εύκολα, καταναλώνω ΛΙΓΟΤΕΡΗ βενζίνη, δεν αλλάζω ποτέ ελατήριο (δε φθείρεται) και έχω σταθερό Gear Ratio παντού και πάντα. Μέσα στη πόλη, το σκούτερ δουλεύει σα παπί όταν κλείνω το γκάζι αφού εξαφανίστηκε το ενοχλητικότατο φρενάρισμα του σκληρού ελατηρίου. Για την ακρίβεια το σκούτερ στο κλείσιμο του γκαζιού έχει λιγότερο φρένο συγκριτικά ακόμα και με το μαμά βαριατόρ και το μαμά ελατήριο!

      Γιατί συμβαίνει όλο αυτό το φαινόμενο?

      Γιατί η στρέψη είναι διανυσματική. Έχει δηλαδή  2 διανύσματα και υπολογίζεται ανά τετραγωνικό χιλιοστό σπείρας. Είναι συνεπαγωγική συνιστώσα δύναμης με τα κιλά που ασκούνται σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την έκταση του ελατήριου. Η καθεμιά υπάρχει λόγω της άλλης.
      Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτω δύο ΔΙΚΑ μου βίντεο:

      Τέλος να σας αναφέρω ότι μέσα από πάρα πολλές δοκιμές με TMAX & 530, AK 550 που φορούσαν οδηγό ροπής είτε Polini είτε Malossi ότι δεν υπήρχε καμία ανταποδοτικότητα στους χρόνους που έγραφε το Dragy σε 0-100 & 0-400 και ότι τους θεωρώ “πεταμένα λεφτά”. ΜΗ τους αγοράσετε αν δεν έχετε σκούτερ που να διαθέτει περισσότερα από 55 άλογα τροχό.  Δε λέω ότι δε κάνουν διαφορά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΝΟΥΝ! Προφανώς σε ρεπρίζ από ρολ είναι καλύτεροι ακόμα και αν έχετε σκούτερ με λιγότερα από 55 άλογα!Ακόμα και αν έχετε ένα μαμά TMAX 500 με 34 άλογα τροχό. Αλλά αν έχετε σφιχτό μπάτζετ και δε μπορείτε να τα αγοράσετε όλα μονομιάς προτιμήσετε να αγοράσετε το Extreme Anti-Friction KIT από το να αγοράσετε ένα οδηγό ροπής. Η διαφορά σε χρόνους που γράφει το Dragy, σε αίσθηση και σε ποιότητα λειτουργίας, σε αξιοπιστία ελατηρίου και ιμάντα είναι εξωφρενικά καλύτερη συγκριτικά με τα σκούτερ που δεν φοράνε Extreme Anti-Friction KIT. Σε περίπτωση που θα αγοράσετε ή έχετε ήδη αγοράσει after market οδηγό ροπής, να συμπληρώσω ότι επειδή οι after market οδηγοί ροπής κάνουν τεράστια περιστροφή, τα οφέλη των αντιτριβικών ΚΙΤ είναι πολλαπλάσια συγκριτικά με ένα σκούτερ που φοράει μαμά οδηγό ροπής. Για να δείτε πόσο περισσότερο στρίβουν οι after market οδηγοί ροπής δείτε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=LBlLZI-ksuY

      Αγοράστε τα αντιτριβικά ΚΙΤ από εδώ:

        15 thoughts on “ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΡΟΠΗΣ

        1. Τακης says:

          Καλο ειναι να αναφερεις και τιμες ξεχωριστα για το καθε ρουλεμαν καθως και για τον αποφορτιστη ! Μπορεις να δημιουργεις κ αλλα 2 πακέτα! Ενα η δυο ρουλεμαν με αποφορτιστη !

          • Moto Rider says:

            Τάκη ρουλεμάν χωρίς αποφορτιστή δεν ΕΙΝΑΙ σωστό. Αν κάποιος μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να στήσει τη μετάδοση με κάποιο ελατήριο, αγοράζοντας μόνο ένα ρουλεμάν θα δώσει προφόρτιση 3,85 χιλιοστά και θα ανεβάσει 150 – 300 στροφές ανάλογα το ελατήριο που ήδη φοράει. Επιπλέον μετά τα 140 χ.α.ω. το κοντέρ δε θα ανεβαίνει. Οτιδήποτε υπάρχει στο e-shop πρώτα δοκιμάζεται από εμένα και μετά βγαίνει προς πώληση. Δε θα εισάγω ποτέ ένα κωδικό και θα τον βγάλω στην αγορά για πούλημα ερήμην. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε TMAX. Δοκιμές κάνω σε κάθε scooter.

        2. Αλέξανδρος t max 500 2011 says:

          Καλησπέρα!
          Εκπληκτική δουλειά αφοσίωση γνώση και πάθος μπράβο σας!
          Ήθελα να μάθω μερικά πράγματα όποτε είπα να ρωτήσω εδώ!
          1. Μαμα οδηγός δεν έχει καθόλου αντιστρεψη γιατί είδα στο βίντεο ότι το μαμα ελατήριο γυρνάει κανονικά στον οδηγό βέβαια δεν έχει τα κιλά πίεσης που έχει όταν δέσει κανονικά .
          2. Μπορούμε να μάθουμε τι κερδίζουμε σε άλογα πχ η σε κιλά δύναμης αλλά πιστεύω καλύτερα σε άλογα στο δυναμομετρο μεταξύ ροζέτα malossi , evo slaider, και μετά 1 ρουλεμάν δικό σας και μετά 2 με αποφορτιστες φυσικά και τα 2 ( και πάντα με το ίδιο ελατήριο και σεταρισμα); Πιστεύω ότι μια τέτοια μέτρηση θα δείξει πολλά για την σοβαρή δουλειά που έχετε κάνει και για τις διάφορες που θα έχει από το μαμα σύστημα αλλά και μεταξύ τους όλες οι μέθοδοι αντιστρεψης.
          Ευχαριστώ

          • Moto Rider says:

            Αρχικά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κανένας οδηγός ροπής δεν κάνει αντιστρέψη. Αντιστρέψη προσπαθούν να κάνουν τα συστήματα αντιστρέψης. Ανάλογα με τη τεχνολογία – πατέντα – λύση της κάθε εταιρίας έχουμε διαφορετικό συντελεστή επιτυχίας . Είναι προφανές ότι το διάνυσμα της στρέψης ξεκινάει από τη κάτω πλευρά του ελατηρίου. Άρα το ρουλεμάν αποσβένει εν τη γένεση τη προσπάθεια στρέψης. Τα άλλα δύο συστήματα αποσβένουν τη στρέψη αφού αυτή έχει ήδη εμφανιστεί (άρα στο σταθερό πλέον γκάζι σε ταξίδι και σε ποσοστό περίπου το μέγιστο έως 15%) και όχι σε όλη τη διάρκεια αλλαγής σχέσεων από το κιβώτιο CVT. Η Polini – Malossi γνωρίζουν το πρόβλημα αυτό, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή καθότι τα συγκεκριμένα ρουλεμάν είναι παντετοποιημένα για 30 χρόνια. Άρα δε μπορούν να τα αντιγράψουν , οπότε προσπαθούν με άλλες λύσεις να λύσουν την εξίσωση. Η Polini είναι πιο τίμια σε θέμα τιμής αλλά φάουλ γιατί η υλοποίηση της δίνει προφόρτιση και δε μπορεί να αποφορτιστεί. Η Malossi με πιο ακριβή λύση , αλλά πιο άρτια προσπαθεί να κάνει αντιστρέψη χωρίς να δώσει προφόρτιση. Πρακτικά και οι δύο το πετυχαίνουν σε ποσοστό μάξιμουμ 15%. Η Polini σε μαλακά ελατήρια μας δίνει καλύτερες καμπύλες στο δυναμόμετρο συγκριτικά με τη Malossi. Ποτέ όμως με σκληρά ελατήρια, διότι η προφόρτιση του Evo Slider σφίγγει επιπλέον ένα ήδη σκληρό ελατήριο. Η Malossi δουλεύει χωρίς προφόρτιση. Επειδή στην Ελλάδα “τα μαστόρια” χρησιμοποιούν σκληρό ελατήριο προφανώς χρησιμοποιούσαν τη Malossi γιατί τους έδινε καλύτερα αποτελέσματα στο Dyno.
            Το dyno δε μετράει κιλά. Οπότε κιλά σε δυναμόμετρο δε μπορούμε να μετρήσουμε. Κιλά αν γνωρίζεις το συντελεστή Κ ενός ελατηρίου και γνωρίζεις μαθηματικά και το νόμο του Hook μπορείς να τα βρεις μόνος σου. ‘Εχω πίνακες στο Microsoft Excel που έχω δημιουργήσει με τους συνεργάτες μου, για κάθε ελατήριο της αγοράς είτε με 1 είτε με 2 ρουλεμάν (με και χωρίς προφόρτιση) , είτε με Evo Slider , είτε με Malossi Torsion Controller. Τους χρησιμοποιώ για να σετάρω μηχανάκια των πελατών μου. Δε τους δημοσιεύω γιατί είναι εμπιστευτικοί και είναι η προστιθέμενη αξία της εταιρίας μας. Τα 5 και τα 10 ευρώ αν κάποιος γλιτώσει κάνοντας την αγορά από άλλη εταιρεία δεν είναι προστιθέμενη αξία, αν έχει λύσει το σκούτερ 10 φορές και δε μπορεί να το σετάρει. Επιπλέον στους συγκεκριμένους πίνακες έχουμε υπολογίσει και τη στρέψη του κάθε ελατηρίου και τα κιλά που γλιτώνουμε από κάθε ελατήριο με συστήματα ρουλεμάν (ας μη κοροϊδευόμαστε το πρώτο ρουλεμάν είναι το 80% της αντιστρέψης και το δεύτερο ρουλεμάν το άλλο 20%) . Κάθε προϊόν που πουλάμε αργά η γρήγορα το δοκιμάζουμε και ότι νέο δοκιμάζουμε και είναι καλύτερο από το παλιό, άμεσα το αναφέρουμε. Είμαστε μοτοσικλετιστές – χομπίστες και σε δεύτερη φάση είμαστε εισαγωγείς. Τα καλοκαίρια ταξιδεύουμε Ευρώπη με τα σκούτερ μας – μοτοσικλέτες μας . Αν δεν αρέσει ένα προϊόν σε εμάς θα το πούμε : ΜΗ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ. Σε πολλά βίντεο μας για παράδειγμα αναφέρουμε να μην αγοράσετε τον οδηγό ροπής της Malossi για ΤΜΑΧ 530/560 & ΑΚ550 αν το σκούτερ δεν είναι TURBO. Θέλουμε τα 230 ευρώ που κοστίζει αυτός ο οδηγός αλλά τα θέλουμε ΜΟΝΟ αν είναι και ο κάτοχος μείνει ευχαριστημένος. Και επειδή αν δεν έχει τούρμπο σκούτερ δε θα είναι ευχαριστημένος ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ σε ατμοσφαιρικά μηχανάκια. Φυσικά να κάποιος τον βάλει στο καλάθι μπορεί να τον αγοράσει. Αλλά από τηλεφώνου αν κρίνουμε ότι είναι ακατάλληλος για το πελάτη μας ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!
            Τα αναφέρω όλα αυτά διότι όταν λέω στα βίντεο μου για 2,5 άλογα ιπποδύναμης κέρδος με τα ρουλεμάν ΔΕ το λέω κουτουρού. Εξηγώ μάλιστα ΤΟ ΓΙΑΤΙ θα δείτε αυτά τα άλογα. Σας κάνει εντύπωση πως θα κερδίσετε άλογα με 90 ευρώ που κάνει ένα ρουλεμάν? Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί δαπανήτε από 900-1600 ευρώ για μία εξάτμιση που δίνει 0,5 άλογα 🙂 επειδή τελειώνει σε ***povic . Θα έρθει και αυτή η ώρα που θα την απομυθοποιήσω με ντοκουμέντα . Ήδη έχω βρει εξάτμιση με 450 ευρώ που σκοτώνει 🙂 .
            Αναφορικά με τις δυναμομετρήσεις ζητάτε πολύ ευγενικά να σας δώσω δυναμομετρήσεις. Από την ***povic έχετε ζητήσει ποτέ? Η συγκεκριμένη εταιρία μιλάει για 0,5 άλογα στο peak. Μάλιστα!! Ναι ΟΚ έχει μισό άλογο παραπάνω στο peak. Αλλά το ότι χάνει 4 άλογα στις 4500 στροφές το αναφέρει? Επειδή λοιπόν δε το αναφέρει μπείτε και διαβάστε το άρθρο μου στο κάτωθι Link : https://malossi-polini.theoprofil.com/2021/01/συγκριτική-δοκιμή-εξατμίσεων-για-tmax-530-2017-2019/
            Αφού διαβάσετε το άρθρο δείτε πολύ προσεκτικά τη καμπύλη και απαντήστε μου στην εξής ερώτηση: Τα ρούχα κάνουν τον αυτοκράτορα? Δηλαδή όταν μία εξάτμιση είναι 0,5 άλογα πιο δυνατή στις 7.000 στροφές , αλλά μέχρι τις 5.000 έχει μία άδεια καμπύλη με λιγότερα άλογα , αυτό το προϊόν τελικά είναι καλύτερο ή χειρότερο από τη μαμά εξάτμιση? Φυσικά χάλια μαύρα είναι και η Termi. Αυτός είναι και ο λόγος που δε πουλάμε τις συγκεκριμένες εξατμίσεις. Μπορεί να βγάλουμε λιγότερα χρήματα αλλά έχουμε premium πελάτες που είναι 100% ευχαριστημένοι με τις αγορές τους. Δε ψάχνουμε για θύματα.
            Σας ερωτώ λοιπόν:
            Γιατί ενώ με ένα προϊόν που κάνει 1600 ευρώ και θα κερδοφορήσουμε π.χ. 450 ευρώ σας λέμε να ΜΗ το αγοράσετε , ενώ σας λέμε ΝΑ αγοράστε ένα προϊόν που κοστίζει 90 ευρώ και θα κερδοφορήσουμε 20 ευρώ?
            Η απάντηση είναι ότι δε πιστεύουμε σε παραμύθια με δράκους και εξατμίσεις από ΤΙΤΑΝΙΟ και λοιπές μπούρδες του μισού αλόγου. Αν τα πιστεύαμε θα τα πουλούσαμε. Ανοησίες δεν πουλάμε.
            Αγοράστε ένα ρουλεμάν με έναν εκφορτιστή και ετοιμαστείτε να αγοράσετε τα πιο φθηνά 2,5 άλογα όλων των εποχών. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Αγοράστε και μια εξάτμιση και θα έχετε αγοράσει τα λιγότερα και πιο ακριβά άλογα όλων των εποχών. Δε παύει βέβαια και αυτά να είναι άλογα , αλλά με 450 ευρώ σύντομα θα αγοράζεται τα ίδια άλογα 🙂 που αγοράζουν σήμερα τα 900-1600 ευρώ.
            Τέλος ΟΧΙ ! Κατηγορηματικά ΟΧΙ η στρέψη δε χρειάζεται για να εξαφανιστεί η μπανάνα. Η στρέψη κάνει ζημιά. Η μπανάνα συμβαίνει στην αρχή του οδηγού ροπής (στα πρώτα 6 χιλιοστά) και εκεί η στρέψη είναι ακόμα ελάχιστη σε κιλά. Αυτός είναι ο λόγος που το ρουλεμάν στα μεγάλα και δυνατά σκούτερ 465/508/500/530/550/560 κάνει διαφορά μετά τα 90 χλμ στο κοντέρ! Στα μικρά σκούτερ η διαφορά ξεκινάει από τα 50 χλμ στο κοντέρ. Η μπανάνα εξαλείφεται με ελατήριο “κούτσουρο” ή με οδηγό ροπής after market. Η πρώτη λύση (το ελατήριο κούτσουρο) είναι μία λύση της πλάκας, η δεύτερη λύση (ο οδηγός ροπής) είναι μία σοφιστικέ λύση που κοστίζει. ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι γέμισε ο ντουνιάς κόκκινα και μοβ ελατήρια ανά τα συνεργεία της Ελλάδας 🙂
            Τέλος έχεις μία φοβία ότι θα σου πέσουν οι στροφές. Πάμε να δούμε ένα πιο ιδανικό σενάριο! Να σου πέσουν οι στροφές μετά τα 165 που τώρα ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ. Στο δικό μου σκούτερ σε τέρμα γκάζι από στάση έχω 7.000 στροφές από τα 40 – 180!!! Και δε θέλω να έχω παραπάνω ΔΙΟΤΙ είναι ΤΜΑΧ 530 και η μέγιστη ιπποδύναμη, είναι στις 6800 σε Dyno. Αυτό είναι το δύσκολο. Να κρατάς στροφές στη μέγιστη ιπποδύναμη μέχρι τέλος. Το να ανεβάσεις στροφές είναι πανεύκολο. Όταν ανεβάσεις στροφές βγαίνεις από το φάσμα ισχύος . Ας μη γελιόμαστε δεν είναι μόνο τα 2 ρουλεμάν που φοράω , ο εκφορτιστής, τα ρουλεμάν στα έκκεντρα, είναι ΟΛΗ η μετάδοση μου που είναι έργο τέχνης, πάρα πολλών δοκιμών , μέσα από πάρα πολλά προϊόντα, μέσα από πάρα πολλές ώρες σκληρής δουλειάς . Προφανώς είμαι προνομιούχος διότι έχω τη πολυτέλεια να κάνω ατελείωτες δοκιμές. Ο μέσος κάτοχος σκούτερ δεν έχει τη πολυτέλεια αυτή.
            Ένας άλλος σημαντικός λόγος που ΔΕ μπορούμε να κάνουμε μία ΤΥΧΑΙΑ δυναμομέτρηση είναι ο εξής:
            ΕΣΤΩ ΟΤΙ:
            1. Εγώ έχω μαμά οδηγό ροπής και κίτρινο ελατήριο Malossi
            2. Εσύ έχεις Malossi οδηγό ροπής και κόκκινο ελατήριο Malossi
            Όλα τα άλλα είναι ίδια. Η διαφορά θα είναι υπέρ σου τουλάχιστον 3 άλογα κέρδος από ότι σε εμένα. Γιατί η περιστροφή του οδηγού ροπής της Malossi με το κόκκινο ελατήριο είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί περισσότερο από 250 κιλά φορτίο στο κινητήρα. Αντίθετα εγώ έχω 55 κιλά. Αν εγώ κερδίσω στο δικό μου σκούτερ 1,5 άλογα και εσύ στο δικό σου σκούτερ 4, εγώ αν είμαι “πονηρός” θα γράψω στο Dyno 4 άλογα κέρδος. Σηκώνω και μία φωτογραφία του διαγράμματος και ψάχνω πρόβατα να μασήσουν σανό. Όταν πάνε οι πελάτες μας να βρούνε τα 4 άλογα θα βρούνε 2,5 μουλάρια 🙂 . Επειδή δεν μπορούμε να σας κοροϊδεύουμε σας λέμε ότι ένα κέρδος ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΟ 2,5 αλόγων είναι πολύ σύνηθες. Ανεβάστε Dynο το 500αρι σας και θα το δείτε!
            Αναφορικά με το κέρδος των αλόγων τα άλογα δεν είναι και τα 2,5 άλογα σε Peak Mode! Δείτε το βίντεο μου αν δε το έχετε δει να καταλάβετε τι εννοώ με τα 2,5 άλογα.
            Εύχομαι να σας κάλυψα. Ήταν η μεγαλύτερη απάντηση που έχω δώσει σε πελάτη έβερ 🙂
            Εδώ το βίντεο μου που ίσως δε το έχετε δει: https://www.youtube.com/watch?v=XIq_QuMQppw
            Υ.Γ. Μπορεί να ζω την οικογένεια μου , πουλώντας εξαρτήματα βελτίωσης αλλά ότι δοκιμάζω ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ θα είμαι εδώ να το γράφω ότι ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Επίσης θα το λέω και στα βίντεο μου ότι δε δουλεύει.

        3. Αλεξανδρος says:

          Επίσης μια 3 ερώτηση
          3. Μήπως τα παραπάνω κιλά που προσδίδει η στρεψη χρειάζονται σαν πίεση για να αντιμετωπιστεί το μπανανα εφεκτ του οδηγού ροπής;
          Δλδ τι θέλω να πω δεν υπάρχει περίπτωση όταν μετά πχ τα 120-130 μπει ο οδηγός ροπής στο κάθετο του οβερντραιβ με μμσυστημα αντιστρεψης να πέσουν η στροφές και να χάσουμε ιπποδύναμη γιατί ο οδηγός θα ανοίξει εύκολα σε σχέση με την δύναμη της στρέψης που θα κρατήσει τον κινητήρα στην ζωντανή του ισχύει;
          Δλδ εγώ έχω σε t max 500 2011 malossi variator 15g και λευκό ελατήριο και έχω σταθερά μετά το πάτημα του συμπλέκτη δλδ 50-165 7000 στόφες σταθερά πιστεύω ότι όταν στα 130-140 που ο οδηγός θα μπει σε οβερντραιβ με την αντιστρεψη δεν θα έχω την παραπάνω πίεση που δημιουργεί η στρεψη και θα μου ρίξει τις στροφές γιατί θα ανοίξει το πιάτο εύκολα

        4. Αλεξανδρος says:

          Επίσης να τονίσω στα 165 δεν σταματάει η τελική απλά μετά ανεβάζει στροφές πάνω από 7000 και πάει 7250-7500-7750 σε ευθεία έχει τελική 175-177 και σε κατηφόρα φτάνει τα 180 μετά από λίγη ώρα. Το αναφέρω για να πω ότι λογικά ο οδηγός ροπής ανοίγει κανονικά ολόκληρος και δεν βλέπω μόνο 165 στο κοντέρ τότε το πρώτο που θα κοιτούσα είναι η αντιστρεψη.
          Δλδ εγώ έχω μια απορία μπορεί η στρεψη να μας φέρει την δύναμη στο πιάτο πίσω ώστε να κρατήσει ο κινητήρας τις στροφές που χρειάζεται για να κατεβάσει τον οδηγό στο μπανανα εφεκτ η με αντιστρεψη θα πέσουν εκεί η στροφές διότι ο ιμάντας θα μπει εύκολα μέσα λόγο του ότι λείπει η παραπάνω δύναμη στο οδηγό από την στρεψη και θα μας κρεμάσει στην τελική από στροφές ο κινητήρας; Η αυτό που κεω είναι άτοπο και η αντιστρεψη δεν θα μας επειρεαζει καθόλου στο μπανανα εφεκτ και θα έχουμε κανονικά τις στροφές που είχαμε μέχρι τότε και απλά μετά τον οδηγό ροπής έχουμε μια αποφόρτιση δυνάμεων τριβής;

        5. Αλεξανδρος says:

          Καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ πραγματικά για την αναλυτική απάντηση σας ειλικρινά είχα μια σφαιρική εικόνα του τι γίνεται σε έναν οδηγό ροπής όταν έγραψα το μήνυμα πλέον διάβασα είδα τα πάντα από το υλικό σας και τώρα έχω πλήρη διαφάνεια πραγματικά εκπληκτική δουλειά και γνώσης!
          Τα ερωτήματα μου γεννήθηκαν γιατί όλλοι μας πιστεύουμε την εκάστοτε εταιρεία και την εκάστοτε γνώμη χωρίς εν τέλη να υπάρχει η γνώση όλων αυτόν τον πραγμάτων και ειλικρινά είναι άρθρα κατανοητά και με στοιχεία μετρήσεων που πως να το πω πρέπει να το δουν όλοι όσοι έχουν να κάνουν με cvt κιβώτιο όχι μόνο σε μεγάλα σκούτερ!
          Όποτε συνοπτικά έχουμε
          0% αντιστρεψη με μαμα οδηγό ροπής ροζέτας κτλ

          Περίπου ένα 15% μέγιστο με ροζέτας μαλοσσι και πολινι το πολινι δίνει και μια προ φόρτιση άλλο θέμα αυτό…
          1 ρουλεμάν στην μεριά του οδηγού ροπής με αποφορτιστη 80%
          2 ρουλεμάν 1 σε κάθε μεριά και αποφορτιστη για 2 ρελεμαν 100%
          (Μαζί με τα εκκεντρα του οδηγού ροπής που βοηθούν και αυτά στην επίτευξη του αποτελέσματος)
          Τέλος αναφορικά με την δυναμό μέτρηση που ανέφερα αναφερόμουν σε ίδιο σεταρισμα πχ το δικό σας στο 530 και η μόνη διαφορά να ήταν η 5 διαφορετικές μέθοδοι στρέψης μαζί με το μαμα που δεν κάνει και πάντα σε διάγραμμα χιλιομέτρων στροφών ώστε να φανούν και με μαθηματικό τρόπο η διάφορες που κερδίζονται από την αντιστρεψη μετά από κάποια χιλιόμετρα και σε συνέχεια από τις γνώσης και οι διάφορες που κερδίσουμε στην ποιο ήπια λειτουργείς καθημερινή λειτουργία του κινητήρα και σε οικονομία!
          Δεν αμφισβήτησα ποτε το αποτέλεσμα που κάνει η αντιστρεψη απλά δεν είχα την γνώση να καταλάβω και ειδικά τώρα που έχω πλήρη εικόνα και κατανοώ αυτό το δύσκολο σύνολο που ειλικρινά πρέπει να είσαι σχεδόν φυσικός κατανοώ το κέρδος που θα έχει στην λειτουργία το μηχανάκι πριν καν τα βάλω στο μηχανάκι απλά πιστεύω ότι αυτή η δουλειά που έχει γίνει από μέρος σας και από την ομάδα σας πρέπει να κατανοηθεί πλήρως από τον οποιονδήποτε οδηγάει cvt και ειδικά maxi scouter ώστε χωρίς ιδιαίτερες γνώσης να καταλάβει ότι μετά από κάποια χιλιόμετρα έχει μεγάλο κέρδος σε δύναμη στον τροχό λιγότερες θερμοκρασίες στο σύστημα μικρότερες φθορές σε ιμάντα μοτέρ και γενικά στην μετάδοση δλδ δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο σε ένα διάγραμμα που μας δίνει η μαλοσσι που είναι αδιευκρίνιστο σε όλες του της πτυχές και τελικά δεν ισχύει και σε όλο το φάσμα αλλά επειδή είναι μαλοσσι θα το πιστέψουμε η θα πούμε και η yamaha θα το είχε σκεφτεί αν χρειαζόταν να γίνει αυτό το απλό (αλλά η Yamaha έφτιαξε το σκούτερ για τουρινκ και μαμα το περνάει και Beverly που λέει ο λόγος και εμείς το κάνουμε να στέκεται δίπλα σε μηχανές με 60-70 άλογα
          Μπράβο σας και πάλι ειλικρινά αυτή η δουλειά πρέπει να μαθευτεί στον καθένα που οδηγάει cvt!

          • Moto Rider says:

            Εδώ θα σας αναφέρω ότι ναι μεν πολύ καλά αναφέρεται το εξής : “Τέλος αναφορικά με την δυναμό μέτρηση που ανέφερα αναφερόμουν σε ίδιο σεταρισμα πχ το δικό σας στο 530 και η μόνη διαφορά να ήταν η 5 διαφορετικές μέθοδοι στρέψης μαζί με το μαμα που δεν κάνει και πάντα σε διάγραμμα χιλιομέτρων στροφών ώστε να φανούν και με μαθηματικό τρόπο η διάφορες που κερδίζονται από την αντιστρεψη μετά από κάποια χιλιόμετρα και σε συνέχεια από τις γνώσης και οι διάφορες που κερδίσουμε στην ποιο ήπια λειτουργείς καθημερινή λειτουργία του κινητήρα και σε οικονομία!”
            Έχω μία ένσταση!!
            Με ποιο ελατήριο θα γίνει αυτή μέτρηση:
            Με μαμά 500 καρμπυρατέρ
            Με μαμά 500 injection
            Με μαμά 530
            Με μαμά ΑΚ
            Με μαμά ΤL
            Mε λευκό Polini 72
            Mε μπλε Polini 80
            Mε μπλε Polini 94
            Mε πράσινο Malossi
            Mε κίτρινο Malossi +7%
            Mε λευκό Malossi (η καψούρα του Έλληνα Μάστορα 🙂 ) +13%
            Με κόκκινο Malossi
            Mε Μωβ Malossi
            Mε κίτρινο Top Peformances
            Με πορτοκαλί Tech Pulley +15%
            Mε κίτρινο Tech Pulley +20%
            Αν ανεβάσω το σκούτερ μου 5 φορές Χ 15 διαθέσιμα ελατήρια = 75 φορές σημαίνει: 5 τεπόζιτα βενζίνη, 3 σετ πισινά ελαστικά, ένα μοτέρ διαλυμένο, 1500 εύρω δαπάνη για το Dyno και ένα καταστρωμένα σκούτερ που κοστίζει καινούργιο 14.000. Αν μου έδινε ένα scooter η Yamaha, 3 set λάστιχα η Dunlop, και η BP της βενζίνες, θα πλήρωνα τις ροζέτες τα ρουλεμάν και το δυναμόμετρο. Το να πληρώσουμε όλα τα παραπάνω είναι αφόρητη δαπάνη για εμάς. Δεν είμαστε ούτε η Honda ούτε η Yamaha, και δεν έχουμε αυτά τα budget που έχουν οι εταιρίες κολοσσοί. Αν δε κάνεις δοκιμές με όλα τα ελατήρια και με όλες τις ροζέτες τότε πως θα βγει το συμπέρασμα: Πόσα άλογα ανά ελατήριο και ανά ροζέτα ?
            Επειδή γνωρίζω τη στρέψη του ελατηρίου ανά χιλιοστό περιστροφής του , μετά από υπολογισμούς που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου, είναι πολύ εύκολο να σας “κοροϊδέψω” χρησιμοποιώντας στο Dyno Test το ελατήριο που στρέφεται περισσότερρο (δε θα το ονοματίσω γιατί είναι εμπιστευτική πληροφορία που χρειαζόμαστε για να στήνουμε τα σκούτερ πελατών) και θα βλέπατε κάτι νούμερα ΑΠΙΘΑΝΑ! Τέτοια παπατζιλίκια δεν πρέπει κανείς να κάνει γιατί ο κλέφτης και ο ψεύτης το πρώτο χρόνο χαίρονται και το διαδίκτυο σε ξεφτιλίζει σε μία ημέρα.
            Αναφέρω ότι 2,5 άλογα είναι απόλυτα εφικτό νούμερο με τα ΣΥΝΗΘΗ ελατήρια. Σύνηθες ελατήριο δεν είναι το πορτοκαλί της Tech Pulley ….
            Επίσης η YAMAHA – ΚΥΜCO – SYM αν ήθελε να φτιάξει ένα εκπληκτικό βαριατόρ θα το είχε κάνει. ΑΛΛΑ δε θέλει διότι ένα εκπληκτικό βαριατόρ, καταναλώνει πολύ βενζίνη, (αν δε κάψεις, δε θα πας) και έτσι δε μπορείς να πάρεις ομολογκασιόν EURO 2 , 3, 4, 5 (λόγω υψηλής κατανάλωσης) και στα περιοδικά στα τεστ των δημοσιογράφων θα γράφει ο δημοσιογράφος : ΚΑΤΑ=ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !
            Όσο είναι τα αποδυτήρια της YAMAHA στην IWATA τόσο πιθανόν να είναι όλο το εργοστάσιο της POLINI-MALOSSI-JCOSTA μαζί. Λέτε να μη ξέρουν ή να μη θέλουν?
            Πιστεύετε ότι η Yamaha δε ξέρει να κάνει εξατμίσεις? Βγάλτε το καταλύτη από τη μαμά εξάτμιση ενός ΤΜΑΧ , κάντε την εξάτμιση μονόδρομη όπως είναι η after MARKET (είναι μονόδρομη η οποιαδήποτε AFTER MARKET) και πάμε να τις ανεβάσουμε στο Dyno. Οι after market θα τρέξουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους. Ποτέ δεν έγινε τίμια σύγκριση. Ας βάλουμε τον καταλύτη (με καταλύτη πωλείται η Akrapovic για το ΤΜΑΧ 530&560) στη θέση του μέσα στην εξάτμιση (ξέρετε που λέω , εκεί που είναι το βαρελάκι) και ας πάμε να μετρήσουμε ποια εξάτμιση είναι καλύτερη! Ήδη με καταλύτη η εργοστασιακή εξάτμιση είναι καλύτερη συγκριτικά με την Akrapovic χωρίς καταλύτη. Δε το λέω εγώ αλλά οι δυναμομετρήσεις που τις έχετε ήδη διαβάσει.
            Υ.Γ. Στο κόσμο των βελτιώσεων υπάρχει φοβερή παπάτζα. Κρατήστε μόνο αυτό. Τα ατμοσφαιρικά άλογα έρχονται με το σταγονόμετρο. Μην ακούτε μπαρούφες. Όσο και φίρμα να είναι μία εταιρεία, σίγουρα υπάρχει βελτίωση από την after market εταιρεία, ΑΛΛΑ ΟΧΙ τα νούμερα που γράφουν και που λένε.
            Κλασική μπούρδα: “Με αυτούς του εκκεντροφόρους θα πάρεις 10 άλογα”
            Αλλά απαντάω εγώ ” Ας μη βάλω εξάτμιση , σώματα και πρόγραμμα και βαριατόρ να σου πω πόσα από τα 10 άλογα θα πάρω” 🙂
            Η YAMHA – SYM – KYMCO – HONDA ξέρουν καλύτερα από κάθε βελτιωτή. Δε θέλουν από επιλογή του νομοθέτη να μην κατασκευάσουν τη τέλεια μοτοσικλέτα! Εκεί μπαίνει ο βελτιωτής, που με παράνομα (κατά νόμο) και μόνο για αγωνιστική χρήση ανταλλακτικά, καταφέρνει αυτό που τα μεγάλα εργοστάσια το γνωρίζουν να το κάνουν ακόμα καλύτερα. Ουσιαστικά οι βελτιωτικοί οίκοι υπάροχυν λόγω των νομοθετών!!! Τόσο απλά. Μη τρώμε κουτόχορτο ότι είναι πχ Termignoni. Αν ο νομοθέτης άφηνε τη Yamaha να μην βάλει καταλύτη και να αφαιρέσει τη τάπα από τη μαμά εξάτμιση , αυτά τα εργοστάσια που κατασκευάζουν εξατμίσεις ΔΕ θα υπήρχαν και εγώ θα έκανα άλλη δουλειά. Θα ήταν η ζωή μας πολύ βαρετή, αλλά θα ήταν το πορτοφόλι μας γεμάτο .
            Και εις άλλα με υγεία.
            Μη ψαρώνεται από εργοστάσια που έχουν το μέγεθος του ΚΑΨΙΜΙ της KYMCO!

        6. Αλεξαμδρος says:

          Καλησπέρα και πάλι κι ευχαριστώ για τον χρόνο σας

          Η απάντηση μου στις ερωτήσεις είναι
          Ότι 2 μετρήσεις αρκούν με το ιδιό σεταρισμα (πχ το δικό σας που είναι ιδανικό για ολο το φάσμα ενός τουρινκ σπορ σκούτερ που λίγο πολύ ψάχνουμε όλοι) και το ίδιο ελατήριο τα πάντα όλα ίδια η μια με αντιστρεψη 100% ρουλεμάν και αποφορτιστη και η άλλη με τα ίδια πράγματα αλλά χωρίς αντιστρεψη όπως δλδ το φτιάχνει η Yamaha που πολλοί θα πουν που (δεν έχουν την γνώση αν ήταν να κερδίσει τόσο πολλά με αυτό το σύστημα η Yamaha δεν θα το έχει κάνει και καλύτερα από οποιονδήποτε για τον δικό της μηχανάκι και τον δικό της οδηγό ροπης, δεν ξέρει ότι γίνεται αυτό δλδ και το άφησε έτσι; Μια απλή λύση με τόσα ωφέλη να την παρέλειψε μια εταιρεία που ξέρει τα πάντα για το σκούτερ της;
          Υ.Γ έχω καταλάβει το ωφέλιμο κέρδος από την αντιστρεψη αλλά πραγματικά είναι επιστήμη ολόκληρη γιατί να μην υπάρχει ένα διάγραμμα από μέτρηση που μα το αποδεικνύει ακράδαντα για τον κοινό αναβάτη που να αποδεικνύει την διαφορά με νούμερα. Σίγουρα θα υπάρχουν απόκλισης από σκούτερ σε σκούτερ από μετάδοση σε μετάδοση από σεταρισμα σε σεταρισμα αλλλα σε γενικές γραμμές θα φανεί το κέρδος της αντιστρεψης.

          • Moto Rider says:

            H Yamaha δε το σκέφτηκε πρώτη. Αυτός που το σκέφτηκε πρώτος το έχει πατεντοποιήσει για 30 χρόνια. Η Polini το αντέγραψε και πλήρωσε μεγάλο πρόστιμο ύστερα από δικαστική διαμάχη που την έχασε. Η Ducati έχει το desmo σα πατέντα. Κανείς δε μπορεί να το αντιγράψει. Προφανώς ούτε η Yamaha. Τέλος αναφορικά με τις δυναμομετρήσεις , έχουμε κάνει δυαναμομέτρηση και είδαμε +2,5 άλογα κέρδος σε ΤΜΑΧ 500 μαμά με λευκό ελατήριο.

        7. Αθανάσιος Παντελής says:

          Καλησπέρα σας. Εχω ένα people gti 300. Εχω αγοράσει ήδη το multivar 2000 της malossi. Από κει και πέρα τι άλλο θα χρειαστεί που θα βοηθήσει? Υπάρχουν αυτά που αναφέρονται παραπάνω για το scooter μου?

          • Moto Rider says:

            Kαλησπέρα.
            Φίλτρο, εξάτμιση , πρόγραμμα ή παράλληλος εγκέφαλος, ρουλεμαν οδηγού ροπής και άλλο ελατήριο θα βελτιώσουν επιπλέον το σκούτερ. Για παραπάνω πληροφορίες και τιμές αγοράς επικοινωνήστε μαζί μας.

        8. johnkouvalakidis says:

          Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με το Premium αντιτριβικό κιτ σε T-max 500 2005 η οποία ήταν θετικότατη !!!
          1) Μέχρι και η σύζυγος κατάλαβε την διαφορά που κάθεται πίσω γιατί δεν φεύγει μπροστά σε κάθε κλείσιμο του γκαζιού. (Ακαριαίο κλείσιμο του γκαζιού μέσα σε πάτημα είναι σχεδόν ανεπαίσθητο το “κλώτσιμα”)
          2) Λιγόστεψε το τρέμουλο και ο θόρυβος όταν κλείνεις το γκάζι και τσουλάει το μηχανάκι.
          3) Δεν φρενάρει τόσο πολύ όταν τσουλάει, είναι τόσο όσο ακόμα σε κατηφόρα.
          4) Είχα βγάλει βίντεο πριν και μετά για να δω πόση διαφορά μπορεί να έχει και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είδα μικρή διαφορά στα 0-100 αλλά στα 0-150 ήταν το κάτι άλλο (Μιλάμε για δευτερόλεπτα!!!) και το 0-Τελική (η οποία δεν άλλαξε) είχε πολύ μεγάλη διάφορα απλά δεν είχα βγάλει βίντεο το πριν για να ξέρω την πόσο ήταν αυτή η διαφορά.
          5) Το μηχανάκι δεν άλλαξε συμπεριφορά στο τέρμα άνοιγμα του γκαζιού δηλαδή όσες στροφές ανέβαζε πριν τόσες ανέβαζε και μετά ακόμα στις ρεπρίζ το ίδιο έγινε. Συνεπώς δεν χρειάστηκε να ξαναφτιάξω την μετάδοση μου (Άνοιξα την μετάδοση πολλές φορές για την φέρω στα μέτρα μου).
          6) Έπεσαν οι στροφές ταξιδιού με σταθερό γκάζι.

          Τέλος θα ήθελα να πω συγχαρητήρια για την δουλειά σάς και αν με βγάλει ο δρόμος στον Βόλο θα ήθελα να σας γνωρίσω.

          • Moto Rider says:

            Xαίρομαι που είστε ευχαριστημένος με τα προϊόντα μας! Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος.

        9. Ανδρέας says:

          Καλή χρονιά! Έχω ένα hd300 για να εξαλειψω αυτό το γκαπ και το φρενάρισμα στο κλείσιμο του γκαζιού τι μου προτείνετε ; Βαριατορ δεν θέλω να αλλαξω

        Αφήστε μια απάντηση

        Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *