Δοκιμή Kymco AK 550 Vs TMAX 560

Τα προϊόντα δεν μπορούν να συγκριθούν. Είναι ανόμια. Το ΑΚ είναι εξίσου δυνατό σκούτερ όχι σε “μαμά” κατάσταση αλλά όταν φοράνε και τα δύο βαριατόρ και μόνο ένα βαριατόρ. Σαν μαμά το ΤΜΑΧ ξεκινάει πάντα καλύτερα γιατί ο συμπλέκτης του συμπλέκει στα 18 χ.α.ω. και όχι στα 27 χ.α.ω.

Το ΑΚ θα έχει πάντα καλύτερη τελική (σε μαμά κατάσταση και τα δύο ) για δύο λόγους:

  1. Μικρότερη μετωπική επιφάνεια (άρα και λιγότερη αεροδυναμική προστασία για πόδια, χέρια πρόσωπο)
  2. Το ΤΜΑΧ 560 έχει κόφτη στα 182 χ.α.ω.

Μόνιμο πρόβλημα στο ΑΚ θα είναι ο ευαίσθητος συμπλέκτης του . Τα δύο σκούτερ, είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και έχουν άλλο τρόπο απόδοσης της ιπποδύναμης και άλλο τρόπο στριψίματος. Το μόνο που είναι παρόμοιο είναι ο κυβισμός τους και ότι είναι σκούτερ . Συγκεκριμένα:

  • άλλος τρόπος καύσης 270 μοίρες στρόφαλος (Big Bang) έναντι 360 μοιρών στρόφαλος
  • άλλες αναρτήσεις . Το ΑΚ δεν έχει μοχλικό.
  • άλλη θέση οδήγησης το ΑΚ (πιο κοντά σε αυτή του TΜΑΧ 2015-2016 ) και εντελώς διαφορετική από το ΤΜΑΧ 2017 -2019 – ΤΜΑΧ 560 (φυσιολογικό διότι οι Ταιβανοί αντιγράφανε το ΤΜΑΧ 2015-2016 που ήταν σε κυκλοφορία την εποχή που αναπτύσσανε το ΑΚ) .
  • ο τρόπος που δουλεύουν οι δύο χάρτες στα δύο σκούτερ είναι εντελώς διαφορετικός.
  • ο τρόπος που στρίβουν το ίδιο διαφορετικός. Το ΑΚ είναι πιο μοτοσικλέτα με μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης και είναι το πιο σπορ σκούτερ όλων των εποχών. Το χαρακτηρίζω sport touring μοτοσικλέτα με σοβαρά περιθώρια κλίσης ακόμα και από εμένα , που πάντα θέλω να έχω μεγάλα περιθώρια κλίσης.
  • την ίδια ώρα που το ΤΜΑΧ 560 είναι μια touring μοτοσικλέτα με μικρότερα περιθώρια κλίσης, λιγότερους κραδασμούς στο ρελαντί και σε ταχύτητες πόλης, με πανάλαφρο τιμόνι παπιού , ένα αληθινό σκούτερ μέσα στη πόλη που στις στροφές γίνεται μια touring μοτοσικλέτα αλλά ποτέ τόσο σπορ όσο ένα ΑΚ .
  • Τα φρένα του ΤΜΑΧ δεν είναι ίδιου επιπέδου με του ΑΚ.
  • Το ΤΜΑΧ είναι μαγικό χαλί με τις πιο άνετες αναρτήσεις που έχουν φορεθεί σε σκούτερ . Θα ονομάσω το ΑΚ σαν FJR1300 και το ΤΜΑΧ σαν BMW K1600GTL .
  • Η διαφορετική φιλοσοφία συνεχίζεται στη καλύτερη και πιο άνετη θέση οδήγησης του ΤΜΑΧ (αλλά με ισάξια ποιότητα σέλας για τον οδηγό) στην καλύτερη αεροδυναμική προστασία στο μοντέλο Tech Max , (ισάξια σχεδόν με ΒΜW Κ1200LT και καλύτερη από κάθε BMW GS ).
  • Το ΑΚ είναι πιο σπορ, πιο σκληρό, πιο αραφινάριστο, πιο ακραίο.
  • Το ΤΜΑΧ είναι η επιτομή της άνεσης της πολυτέλειας, της τέλειας αεροδυναμικής προστασίας, της εξαιρετικής θέσης συνεπιβάτη, της βελούδινης λειτουργίας κινητήρα.

Όποιος είναι παλιός μοτοσικλετιστής και έχει οδηγήσει και τα δύο καταλαβαίνει:

  • Στα σφιχτά κομμάτια στο βουνό με φουρκέτες το ΤΜΑΧ είναι καλύτερο. Και μέσα στη πόλη επίσης . Πουθενά αλλού. Ούτε σε παρατεταμένα στριφτερά κομμάτια, ούτε σε ανοιχτές καμπές στην εθνική, ούτε σε φρένα .
  • Είναι σα να κατεβαίνεις από ένα Honda (ΤΜΑΧ) και ανεβαίνεις σε ένα Ducati (AK). Κατεβαίνεις από ένα FJR 1300 και ανεβαίνεις σε ένα BMW K 1600 GTL τόσο μεγάλη διαφορά έχουν .

Δε με ενδιαφέρει το 0-100 χ.α.ω. ή το 0-400 μέτρα. Το θεωρώ αστείο να έχω δώσει 14.000 ευρώ και να θέλω να πάω γρήγορα όταν με 9.500 ευρώ μπορώ να πάω το ίδιο γρήγορα.

Το τέλειο σκούτερ θεωρητικά:

  • με τη δύναμη του ΑΚ
  • τον κινητήρα του ΤΜΑΧ
  • την άνεση του ΤΜΑΧ
  • το ραφινάρισμα του ΤΜΑΧ
  • τη σέλα συνεπιβάτη του ΤΜΑΧ
  • την προστασία από άνεμο του ΤΜΑΧ, τα όργανα του ΤΜΑΧ
  • το κράτημα του ΑΚ
  • τις αναρτήσεις του ΤΜΑΧ (άνεση)
  • τη γεωμετρία του ΑΚ
  • τα φρένα του ΑΚ
  • την κατανάλωση του ΤΜΑΧ
  • τα φώτα του ΑΚ
  • το πλευρικό Σταντ του ΑΚ
  • το κεντρικό Σταντ του ΤΜΑΧ
  • την καμπάνα συμπλέκτη του ΤΜΑΧ
  • την τελική του ΑΚ
  • τους δύο κρίκους για να κρεμάς 2 κράνη κάτω από τη σέλα του ΑΚ (φοβερό! μου θυμίζει τις παλιές δίχρονες Vespa PX)
  • τον ήχο του ΑΚ που μοιάζει με Ducati V2 90 μοιρών (υποκειμενικό ο ήχος, άλλοι προτιμούν του ΤΜΑΧ)
  • το βάρος του ΤΜΑΧ
  • τις τιμές ανταλλακτικών του ΑΚ.

Επειδή δεν έχει παραχθεί τέτοιο σκούτερ η πιο συμφέρουσα αγορά είναι ένα ΑΚ αλλά εγώ αγόρασα TMAX επειδή χρησιμοποιώ το σκούτερ για μεγάλο τουρισμό (Grand Τourismο) και ως κάτοχος ΒΜW είναι πιο κοντά στα θέλω μου. Ήθελα να πάρω μια μικρή τουριστική μοτοσικλέτα σε έκδοση τσέπης και αγόρασα TMAΧ. Αν ήθελα μια sport touring μοτοσικλέτα θα αγόραζα ΑΚ. To TMAX 2017-2020 είναι μία μεσαίου κυβισμού touring μοτοσικλέτα που είναι σα παπί μέσα στη πόλη.

Τέλος με 4.000 ευρώ διαφορά ή με 2.800 ευρώ διαφορά αναλόγως έκδοσης ΤΜΑΧ δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Με το ΑΚ αγοράζεις περισσότερο προϊόν με λιγότερα χρήματα. Αυτός που θέλει να αγοράσει iPhone θα αγοράσει iPhone και όχι Samsung. Αυτός που θέλει να αγοράσει Mercedes , δε θα αγοράσει ποτέ BMW. Αυτός που είναι ορκισμένος οπαδός της Toyota δε θα αγοράσει ποτέ Nissan. Αυτός που είναι φανατικός οπαδός ΤΜΑΧ δε θα αγοράσει ποτέ ΑΚ. Το ΑΚ είναι προϊόν ορθολογιστικής επιλογής. Ακόμα και να ήταν καλύτερο σε όλους τους τομείς, (δεν είναι) ο ΤΜΑΧάκιας ποτέ δε θα το αγόραζε. Πρώην κάτοχοι ΑΚ το πούλησαν και αγόρασαν ΤΜΑΧ. Το ανάποδο δεν έγινε ποτέ. Ούτε και θα γίνει. Το ΤΜΑΧ είναι ένα glamorous προϊόν , με ένα μεγάλο μύθο που το περιστοιχίζει λόγω της παρουσίας του στην αγορά 20 χρόνια. Το ΑΚ είναι ένας σφετεριστής του θρόνου αλλά μετά από 4 χρόνια παρουσίας δείχνει ότι ο βασιλιάς των πωλήσεων , παραμένει το εξωφρενικά ακριβό και premium προϊόν της Yamaha.

Ότι και να αγοράσετε δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτό που λέμε “σκούτερ”. Είναι δύο τουριστικές μεσαίου κυβισμού μοτοσικλέτες με την ευκολία του αυτόματου κιβωτίου μέσα στη πόλη, τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και τις εξαιρετικές σέλες που δύσκολα βρίσκεις σε μοτοσικλέτα. Με γνώμονα ότι μία μοτοσικλέτα περνάει τον περισσότερο χρόνο της ζωής της στην πόλη και στα πέριξ, και με γνώμονα ότι το ΤΜΑΧ καταναλώνει 0,5 λίτρα/100 χλμ λιγότερα μέσα στη πόλη , και με γνώμονα ότι ταξιδεύω δικάβαλος και έχει καλύτερη σέλα για συνεπιβάτη + ρυθμιζόμενη ανάρτηση (μόνο στο Tech Max) ήταν αυτό που με έκαναν να  αγοράσω το TMAX. Αν έχετε διαφορετικά “θέλω” και ανάγκες αγοράστε ΑΚ. Φυσικά πλήρωσα τh προστιθέμενη αξία της Yamaha που πουλάει τρέλα στη τρελή τιμή που το προσφέρει.  Αν αγοράσετε ΑΚ εξοικονομείτε από 2.800 – 4.000 ευρώ και έχετε βενζίνες για δύο ταξίδια στο εξωτερικό (αξία ανεκτίμητη ο τουρισμός στο εξωτερικό με μοτοσικλέτα) 😉

3 thoughts on “Δοκιμή Kymco AK 550 Vs TMAX 560

  1. Emmanouil says:

    Στα περισσοτερα που αναφερεις συμφωνώ.αλλά έχω καποιες Ενστάσεις.
    1. Στα φώτα κανείς λάθος. Είχα και τα 2 και τα φώτα του τμαχ είναι 2 φορές καλύτερα από του ΑΚ.
    2. Το πλαινο σταντ του ΑΚ έχει πόλη μικρή επιφάνεια ανοίγματος οποτε δύσκολα το εντοπίζεις. Δύσχρηστο λοιπόν σε καθημερινή μετακίνηση. Επίσης μέσα σε 12 μήνες κατοχής έσπασε ο αισθητήρας που όταν το κατεβάζεις σβήνει ο κινητήρας. Άρα θωρώ κάστρο πλαϊνό σταντ του τμαχ.
    3. Οι τιμες ανταλλακτικών που αναφέρεις είναι σχεδόν ίδιες. Και μάλιστα το κόστος των εργατικών για κάποιο περίεργο λόγο είναι χαμηλότερο στο τμαχ! (Ίσως λόγω ανταγωνισμού)
    4. Στο στρίψιμο δε παρατήρησα τρομερές διάφορες. Ναι στρίβουν διαφορετικά, αλλά δεν είχα και τα ίδια λάστιχα και στα 2 μηχανάκια… θεωρώ όμως ότι στρίβουν καταπληκτικά και τα 2.
    5. Ο περιοριστής ταχύτητας στο 560 έσπασε. Πάει πάνω από 182. Άλλου είναι το πρόβλημα…(οι πεταλούδες κλείνουν σταδιακά μετά τα 140) το ίδιο συνέβαινε και στο tracer 900.
    6. Δεν ανέφερες πουθενά το τεράστιο πλεονέκτημα του τμαχ 530-560 τώρα πια.. ο οδηγός μπορεί να είναι κάτοχος και Α2 διπλώματος. Το ΑΚ δεν οδηγήσει με Α2. Τεράστια διαφορά για τις παγκόσμιες αγορές…
    7. Το τμαχ έχει traction και άρα ανεβάζει τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας καθώς και την τιμή. Το ΑΚ δεν έχει.
    7. Τέλος η τιμή… να γνωρίζεις ότι οι τιμες κτήσης διαφέρουν από τις ανακοινώσιμες.
    Έτσι λοιπόν εγώ προσωπικά (αλλά και πολλοί φίλοι) αγόρασαμε το ΑΚ στα 9200 και το τμαχ 560 στα 11.500 ή 13.500 για το techmax. Άρα διαφορά τιμής στα 2.300 με 4.300. Βέβαια η σωστή σύγκριση στη τιμή γίνεται με το απλό τμαχ καθώς εκεί έχουν ίδιο επίπεδο εξοπλισμού.

    Καλά χιλιόμετρα να έχεις και καλή χρόνια!

    • Moto Rider says:

      Καλημέρα και καλή χρονιά.
      Αναφορικά με τις ενστάσεις σου:
      1. Είμαι απόλυτος. Το ΑΚ έχει καλύτερα φώτα με μεγαλύτερες γωνίες διάχεισης. Σε ανηφορικά κομμάτια νυχτερινές αναβάσεις στο Πήλιο με μεγάλες ταχύτητες αναγκαζόμαι να κόβω ταχύτητα διότι δε βλέπω το εσωτερικό της στροφής με τα φώτα του ΤΜΑΧ. Σε ευθεία μπορεί να έχει ισάξια φωτα. Σε φουρξέτες και επαρχιακό σφιστό στροφιλίκι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ!
      2. Δύσχρηστο ναι μεν μπορώ να συμφωνήσω καθότι εσύ είχες τη μοτισικλέτα για αρκετό καιρό , άρα ξέρεις καλύτερα , αλλά στηρίζει καλύτερα τη μοτοσικλέτα συγκριτικά με αυτό του ΤΜΑΧ. Προτιμώ να μη πέσει κάτω η μοτοσικλέτα παρά την ευχρηστία. Φυσιολογικά προτιμώ και ευχρηστία και σωστή στήριξη αλλά στη περίπτωση μας κανένα από τα δύο σκούτερ δεν έχει και ευχρηστο αλλά και με καλή στήριξη πλευρικό σταντ. Διαθέτουν είτε ευχρηστία είτε καλή στήριξη αντίστοιχα. Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε ισοπαλία.
      3. Για τιμές εργατικών ναι συμφωνώ. Για τιμές ανταλλακτικών τα πλαστικά του ΤΜΑΧ έχουν μία περιουσία. Το ελατήριο του οδηγού ροπής για ΤΜΑΧ κοστίζει 36 ευρώ και του ΑΚ 20 ευρώ. Τυχαίο παράδειγμα αναφερω. Αν πέσει κάτω το ΤΜΑΧ θέλει 1000 ευρώ για να επισκευαστεί. Το ΑΚ θέλει 600 ευρώ.
      4. Το ΑΚ στρίβει καλύτερα 100% Και το πιο σημαντικό δε βρίσκει κάτω το κεντρικό σταντ. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Είναι ότι πιο κοντά σε μοτοσικλέτα κια μάλιστα αρκετά καλύτερο από αρκετές. Τα λάστιχα εδώ δε μπορούν να σώσουν το ΤΜΑΧ που έχει μικρότερα περιθώρεια κλίσης και έχει την τάση να ελαφρώνει το μπροστινό με πολλά χλμ (πάνω από 160) σε παρατεταμένες στροφές στην εθνική π.χ. Αθηνών – Λαμίας όταν στρίβεις στις κατηφόρες των στροφών “Αλεξάκη”. Στο βουνό σε κλειστά είναι ισάξια , με το ΤΜΑΧ να είναι πιο ευκολο. Στο μπράλο το ΑΚ είναι καλύτερο στις παρεταμένες ανοιχτές στροφές (με όλα) και μάλιστα σου δίνει ένα αισθημα ακαμψίας που δε μπορεί να δώσει το ΤΜΑΧ (μοντελο 2017-2020).
      5. Συμφωνώ. Όταν έγραψα το άρθρο δεν είχε σπάσει. Πλέον έσπασε αλλά είναι ένα χαζό επιπλέον κόστος. Δεν ειναι?
      6. Δεν είναι KANENA πλεονέκτημα για εμάς τους δύο. Εμεις οι δύο δεν είμαστε 21 χρονών , έχουμε δίπλωμα 25+ χρόνια και χάνουμε τα άλογα που έχουμε πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσουμε και δε μας τα δίνει η Yamaha διότι δε θέλει να βγάλει σε παραγωγή δύο εκδόσεις. Μία “κομμένη” Α2 και μία ανοικτή για να απολαμβάνουμε αυτό που πληρώσαμε και αυτό που μπορεί να παέι το μοτέρ. Αντίθετα μας έβαλε σε μπελάδες να αλλάξουμε σώματα, να βγάλουμε κόφτη και να κάνουμε εκ νέου προγραμματισμό. Και ξέρεις ότι επειδή είναι ηλεκτρόγκαζο τα νέα σώματα δεν είναι φθηνά!!! Μη σκέφτεσε σαν fun boy ούτε σα μέτοχος της yamaha αλλά σα καταναλωτής που πλήρωσες 13.600 (τόσα πλήρωσα) και δεν έχω άλογα που ώφειλε να μου είχε δώσει η Yamaha. Είναι πλεονέκτημα για τη Yamaha που έχει μία γραμμή παραγωγής, άρα έχει λιγότερα έξοδα, λιγότερα ανταλλακτικά να σχεδιάσει και να έχει σε στοκ. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΧΙ!!! Αδιαφορώ για τη Yamaha κοιτάω την πλευρά του καταναλωτή και την τσέπη μου. Θέλω τα αλόγα που μου ανήκουν.
      7. Ανεβάζει τα επίπεδα της ενεργητικής ασφάλειας και όχι και της παθητικής όπως γράφεις. Αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος διότι λόγω του traction control 2 φορές πήγα να πέσω μέσα σε στροφή που στην έξοδο άνοιξα αρκετό γκάζι για να μπορέσω να κάνω σωστή έξοδο (ανάβαση Πηλίου με σοβαρές ταχύτητες) και ξαφνικά ενεργοποιήθηκε, έκοψε την τροφοδοσία και έμεινα χωρίς κινητήρα πλαγιασμένος μεσα στη στροφή και ίσα-ισα που δεν έπεσα. Αν δεν είχα την εμεπιρία θα είχα πέσει και ίσως είχα σπάσει κόκαλα. Ναι στο traction σε κάθε μοτοσικλετα σε βροχη και στη πόλη. Στο βουνό απενεργοποιήστε το!!!! Αναφέρομαι σε μη συντηρητικούς οδηγούς που θέλουν να στρίβουν ΣΩΣΤΑ με γκάζι στην έξοδο.
      8. Η διαφορά τιμής είναι 2.300+ τα χρήματα για να αφαιρέσεις τον κόφτη + τα χρήματα να δεις τα αληθινά άλογα. Αλλά και μόνο 2.300 να είναι κανενα απο τα δύο δεν αξιζει τα χρηματα του . ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ. Κατέχω ΤΜΑΧ αλλα αυτό δεν με κάνει να εθελοτυφλω. Μπορούσα να αγοράσω πχ Tracer GT 900 και να εχω ρεστα . ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ειδικα τα DX – TECH MAX!!! Φυσικά και το ΑΚ ΔΕΝ είναι φθηνό. Μία μοτοσικλέτα με 53 άλογα κοστίζει από 5700 – 6500 ευρώ. Benelli TRK 502 , HONDA CB500X που ειναι επίσης δικυλινδρα τουριστικα και εχουν ιδια αλογα. Ειναι δυο πανακριβα preimium scooter με τη διαφορα οτι το ΤΜΑΧ και ειδικα σε εκδοση ΤΕCH MAX ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΚΡΙΒΟ!!!
      Καλή χρονιά με υγεία σου εύχομαι.

      • Emmanouil says:

        Καλή χρόνια και πάντα όρθιοι.
        Η γνώμες υπάρχουν για να είναι διαφορετικές! Και γι αυτό υπάρχουν και τόσες επιλογές! Αν είχαμε όλοι την ίδια άποψη δε θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτών.
        Ευχαριστώ για την απάντηση.
        1. Στα φώτα ακριβως στο θέμα διάχυσης ήταν το πρόβλημα μου με το ΑΚ. Δεν είχαν καλή εστίαση. Αν τα βάλεις σε τοίχο ή σε μηχάνημα ρύθμισης θα καταλάβεις τι εννοώ. Προσοχή, δε λέω ότι τα φώτα του ΑΚ δεν είναι καλά. Απλά ο προτζέκτορας του τμαχ θεωρώ ότι είναι καλύτερος. (Άποψη και του ειδικού xenonlights που τον ευχαριστώ για τις μετρήσεις του).
        3. Στο κόστος ευτυχώς ως τώρα δεν είχα πτώσεις με κανένα από τα 2. Ξέρω όμως ότι τα πλαστικά του τμαχ είναι σαφέστατα πιο ακριβά. (Π.χ πίσω κομμάτι ουράς στο τμαχ 150 ευρώ και 80 στο ΑΚ). Εγώ μιλάω για το καθημερινό κόστος λόγω προγραμματισμένης συντήρησης. (Π.χ σέρβις στο τμαχ 1000 χλμ 45 ευρώ και 60 στο ΑΚ. Σέρβις στα 5000 χλμ 45 ευρώ στο τμαχ, 60 στο ΑΚ. Σέρβις στα 10.000 χλμ 60ευρω το τμαχ, 90 το ΑΚ. Με ίδια λάδια Motul 7100 και στα 2. Η διαφορά ήταν στην εργασία. Σέρβις 20.000 χλμ στο τμαχ 300 ευρώ, 350 στο ΑΚ.) μικρές διάφορες αλλά υπάρχουν.
        4. Ναι το ΑΚ στρίβει καλύτερα επειδή δε βρίσκει το κεντρικο σταντ. Επειδή όμως έχω μπει στα μέγαρα χωρίς το κεντρικό του τμαχ θα σου πω ότι στα όρια που μπορώ εγώ να τα φέρω και τα 2 δε μπορούσα να καταλάβω. Ναι το ΑΚ δείχνει πιο άκαμπτο μεσα στη στροφή το παρατήρησα (ίσως λόγω πιο σκληρής πίσω και μπροστα ανάρτησης) με την ohlins που έβαλα στο τμαχ το έφερα όμως ίσως και σε καλύτερα επίπεδα ακαμψίας από το ΑΚ. Επειδή όμως μιλάμε για στοκ μηχανάκια θα συμφωνήσω. Είναι πιο εύκολο το τμαχ στα κλειστά κομμάτια λόγω ελαστικότητας και φιλικότητας κινητήρα και τιμονιού οπως αναφέρεις στο άρθρο, Γι αυτό και η καλύτερη αίσθηση εντός πόλης και Είναι πιο απόλυτο και πιο σταθερό το ΑΚ σε ανοιχτές στροφές.
        6. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις για ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ και αρκετούς ακόμα λόγω ύπαρξης διπλώματος απεριόριστου. Σκέψου όμως ότι παγκόσμια όλο και περισσότεροι νέοι αναβάτες μπαίνουν στο παιχνίδι και όταν λέω νέους δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην ηλικία.
        7.θα συμφωνήσω. Και εγώ το απενεργοποιώ ακόμα και μέσα στη πόλη λόγω over range malossi kit ;). Αλλά τις βροχερές μέρες ή τις μέρες που δεν έχω όρεξη για παιχνίδι είναι ένα επιπλέον σύστημα ασφαλείας που καλώς παίρνει τη θέση του μαζί με το abs στο σύνολο πια των νέων μοντέλων. Και όσο εξελίσσονται τα συστήματα αυτά θα γίνεται όλο και καλύτερο ακόμα και σε συνθήκες πίεσης όπως αναφέρεις τις στροφές.
        8. Η διαφορά τιμής στα 2300 για άλλους δεν είναι καν σημείο αναφοράς και γι άλλους σημαντικότατος παράγοντας. Εδώ είναι καθαρά υποκειμενικό το στοιχείο. Τα επιπλέουν χρήματα για να δεις τα επιπλέον άλογα ή τις τελικές είναι στη διάθεση του αναβάτη αν και εφόσον. Αν μιλάμε όμως για στοκ μηχανάκια όπως κανείς στη παραπάνω σύγκριση για να έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς, τότε το τμαχ 560 είναι λιγότερα άλογα από το ΑΚ στο στρόφαλο αλλά στο τροχό, δλδ στο δρόμο οπου αυτός αποτελεί το απόλυτο κριτήριο είναι παντού πιο γρήγορο από το ΑΚ. Θες σε 0-100klm/h?, 0-400m ?, 0-1000m?, θες σε ρεπριζ από 100 μέχρι 182 τελική οπου επεμβαίνει ο κόφτης? Παντού πιο γρήγορο. Μικρές διάφορες (από 1-2 μηχανάκια μέχρι 1 κολώνα) ανάλογα την απόσταση αλλά διάφορες. Φυσικά και αυτό δεν αποτελεί για εμένα τον απόλυτο παράγοντα κτήσης αλλά για κάποιους μπορεί να είναι.
        Τέλος φυσικά και θεωρώ την έκδοση tech υπερβολικά ακριβή για μια ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και 2 θερμαινόμενα gadget αλλά αυτή θα αγόραζα! 😁 το μόνο πλεονέκτημα της ακριβής έκδοσης πλην των έξτρα, είναι ότι όταν θα το πουλήσεις θα πουληθεί πιο εύκολα από την απλή έκδοση λόγω μικρής διαφοράς μεταξύ των δυο στην αγορά των μεταχειρισμένων. Και εγώ tmax 530 DX 2018 έχω σε μαύρο ματ. Και σύντομα σκέφτομαι να πέρασω στο 560 οπου έχω οδηγήσει από φίλους αρκετά. Δε σου κρύβω ότι περνάνε σκέψεις από το μυαλό μου για tracer gt 9 (το καινούργιο είναι σε άλλο επίπεδο. Ίδια λεφτά με το tech max) αλλά θα το μετανιώσω… όπως ξανά έκανα και μετάνιωσα. Τα mega scooter είναι η χρυσή τομή για τις ανάγκες μου.
        Καλή χρόνια και πάλι! Περιμένω και τα metzeler roadtec scooter για το δικό μας… Φεβρουάριο του 2021 μου είπαν. 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *