Μεταχειρισμένο TMAX ή καινούργιο AK 550 – Maxsym TL;

Αρχικά να πούμε ότι τα TMAX έχουν παροιμιώδη αξιοπιστία.

Είναι συνώνυμο του μότο που συχνά χρησιμοποιούμαι για τις μοτοσικλέτες της Honda :

“Δε σπάει δε χαλάει”.

Τα 8 στα 10 TΜΑΧ έχουν “κανιβαλιστεί” από κάποιον από τους ιδιοκτήτες τους. Και πιστέψτε με ένα TMAX δεν είχε ποτέ έναν ιδιοκτήτη. Ο λόγος είναι ότι είναι αντικείμενο πόθου και οι μη κατέχοντες το αποζητούν έστω και ως μεταχειρισμένο πολλών ετών.

Αυτοί που έχουν τα χρήματα δίνουν το παλιό όχι για ανακύκλωση αλλά σε κάποιον έμπορο ο οποίος με τη σειρά του το πουλάει σε πολύ ακριβή τιμή σε καινούριο ιδιοκτήτη. Αυτός με τη σειρά του αντί να αγοράσει με αυτά τα χρήματα ένα σκούτερ βιτρίνας προτιμάει να δώσεις από 5.000 -11.000 ευρώ για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο σκούτερ, το οποίο το θεωρεί καλύτερο από ένα καινούριο σπορ σκούτερ π.χ. ΑΚ 550 , MAXSYM TL, που είναι φθηνότερα, έχει εγγύηση 3 χρόνια και έχει μηδέν χιλιόμετρα γραμμένα στο κοντέρ όντας καινούργιο.

Το αν συμφωνώ ή διαφωνώ καμιά σημασία δεν έχει. Ο καθένας αγοράζει αυτό που γουστάρει. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όταν έχει αλλάξει τουλάχιστον 3 χέρια πριν πάει για ανακύκλωση, σίγουρα έχει κανιβαλιστεί από ιδιοκτήτη κάγκουρα. Παρ’ όλα αυτά ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ!!! Με εξαίρεση το μοντέλο 2017-2018 το οποίο στον κινητήρα δεν θα πάθει τίποτα ποτέ αλλά αντιμετώπισε “παιδικές ασθένειες” οι οποίες καλυφθήκαν από τη Yamaha είτε υπό μορφή ανακλήσεων είτε υπό μορφή εγγυήσεων είτε ακόμα και εκτός εγγύησης όπως στο δικό μου (TMAX 2018 DX). Τα μοντέλα 2019 φοράνε από το εργοστάσιο όλες τις ανακλήσεις.

Μεταχειρισμένο TMAX ή καινούργιο AK550 - Maxsym TL;

Αξίζει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο TMAX;

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ:

Προσωπικά το ότι δε χαλάνε και ότι είναι αξιόπιστα δε θεωρώ ότι είναι η ιδανική αγορά να πληρώνεις 5.500 ευρώ για ένα ΤΜΑΧ 500 ABS με 70,000+  χλμ. μοντέλο του 2008-2011 όταν με άλλα 1500 ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα Maxsym TL 465 του κούτας. Αναφέρομαι στην έκδοση με AΒS διότι μοτοσικλέτα χωρίς ABS δε θα αγοράσω ποτέ ξανά. Ζούμε στο 2020 και όχι στο 2008!

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ:

Aν όμως θες τη γκλαμουριά ενός TMAX, αν θες να μην είσαι κομπάρσος και παρείσακτος στα TMAX club, αν θες να έχεις το real thing και όχι κάτι εξίσου καλό π.χ. Maxsym TL. Το οποίο Maxsym TL  ως καινούργιο μοντέλο, έχει:

  • άγνωστη στο μέλλον αξιοπιστία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες
  • μικρότερη ιπποδύναμη
  • δεν έχε αυτή τη στιγμή after market performance ανταλλακτικά όπως το ΤΜΑΧ & ΑΚ, τότε σίγουρα θες ένα TMAX ή έστω ένα ΑΚ.

Το Maxsym TL κυκλοφορεί εδω και 9 μήνες και ακόμα δεν έχουν βγει After market performance parts πλην από μπίλιες Dr . Pulley. Η τελική επιλογή είναι δική σας. Εγώ δε θα έδινα 5500 ευρώ για να πάρω ενα TMAX 11 ετών.

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ:

Θα έδινα είτε αλλες 1500 να αγοράσω ενα Maxsym TL του κουτιού, είτε άλλες 1500 να αγοράσω ένα ΑΚ 550  μεταχειρισμένο διετίας και όχι ένα TMAX 11 ετών.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ:

Γνωρίζω όμως άνθρωπο που είχε ΑΚ του 2018 με πολλά έξτρα και συγκεκριμένα  βαριάτορ, φίλτρο, εξάτμιση, φιμέ κοντή ζελατίνα κ.α. που το έδωσε κοψοχρονιά, για να αγοράσει TMAX 530 2016 με ελάχιστα χιλιόμετρα (3.500 χλμ.) αλλά με κανένα έξτρα.

Αναγκάστηκε να αγοράσει όλα τα έξτρα απο την αρχή. Πούλησε δηλαδή μηχανάκι 2ετιας που το είχε αγοράσει αυτός πρώτο χέρι, που το είχε στρώσει με ευλάβεια όπως έπρεπε, που πλήρωσε ένα σκασμό σε έξτρα, για να αγοράσει ενα μηχανάκι 2 χρόνια πιο παλιό, με ελάχιστα χιλιόμετρα σε άριστη κατάσταση χωρίς κανένα έξτρα και με άγνωστη διαδικασία στρωσίματος.

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ:

Εγώ είτε θα κρατούσα το ΑΚ 550 , είτε θα αγόραζα TMAX 530 ίδια χρονολογίας και γενιάς με το AK 550 μου, δηλαδή είτε μοντέλο 2017 είτε 2018. Δεν θα αγόραζα προηγούμενης γενιάς σκούτερ απο το δικής μου γενιάς σκούτερ , επειδή αυτό είναι “και καλά” Yamaha. Αλλά αυτός είμαι εγώ και δεν υπάρχει λογος να συμφωνείται μαζί μου. Ο καθένας αγοράζει οτι πιστεύει ειναι καλύτερο για αυτόν.

Τα TMAX είναι σκυλιά, καλές αγορές ότι και αν αγοράσετε.

Πλήρες κιτ αναβάθμισης

2 thoughts on “Μεταχειρισμένο TMAX ή καινούργιο AK 550 – Maxsym TL;

  1. Γιάννης says:

    Καλησπέρα Moto Rider,

    Πρώτον συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και τον τρόπο που μας μεταφέρεις την γνώση σου, συνέχισε έτσι!!

    Δεν ήξερα που αλλού να γράψω για να πάρω, ίσως και όχι τόσο άσχετη με το συγκεκριμένο post, απάντηση σε ένα πρόβλημα που με βασανίζει.

    Είμαι οδηγός δίκυκλου σε παπί, scooter (ως 150cc) & Enduro μηχανής από τα 16 μου. Ψάχνω για αγορά δίκυκλου scooter, το οποίο η βασική του χρήση θα είναι εντός πόλης, με σκοπό μετά την αγορά του για ταξίδια (εντός και εκτός Ελλάδος).

    Λόγω του Budget μου κοιτάω για μεταχειρισμένο SYM Maxsym 600 του 2017. Γνωστοί μου και μηχανικοί μου, αναφέρουν ότι ένα τέτοιο Scooter με τόσα πολλά κυβικά & μονοκύλινδρο θα έχει θέματα και κυρίως μου λένε για θέμα με την μετάδοση και για τραντάγματα μέσα στην πόλη κατά τις εκκινήσεις. Όσα ακούω με κάνουν να αναγκαστώ να ανεβάσω το budget μου, όσο και αν με ζορίσει αυτό και να πάω σε κάτι άλλο . . Το μεγάλο ερώτημα είναι το ποιο! Κοιτάω και AK 550 & Sym Maxsym TL για μεταχειρισμένο ή για Xciting 400 καινούργιο. Γνωρίζω πως είναι όλα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά έχω απελπιστεί με την επικείμενη αγορά, φοβούμενος ότι στο τέλος θα επιλέξω κάτι που δεν θα μου κάνει για την χρήση που το θέλω, θα έχω προβλήματα και θα το μετανιώσω.

    Από την άλλη, τα πιθανά προβλήματα που αναφέρονται για το SYM Maxsym 600, θα είναι άραγε επιλύσιμα και με κάποιο κόστος θα διορθωθούν ή θα τα κουβαλάω μέχρι να με ξεπαραδιάσουν και να με κουράσουν ώσπου στο τέλος να αναγκαστώ να το πουλήσω?

    Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω την γνώμη σου και να μου παραθέσεις τις σκέψεις σου σε ένα θέμα που με βασανίζει αρκετά.

    Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου!

    • Moto Rider says:

      Με λίγα λόγια :
      1. σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
      2. έχουν δίκιο οι μηχανικοί που σου αναφέρουν για το 600αρι sym
      3. πρώτη επιλογή θα είναι να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο integra 700
      4. αν δεν βρεις το άνωθεν σε καλή κατάσταση η σε καλή τιμή αγόρασε TL465 ή 508

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *