Προσέγγιση και φιλοσοφία κατασκευής των βαριατόρ της Malossi

Το Multivar MHR Malossi (εμπορική ονομασία των βαριατόρ της Malossi) περιλαμβάνει τεχνικές και σχεδιαστικές έννοιες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στον τομέα των σκούτερ μέχρι τώρα. Σε αυτό το μεμονωμένο, αλλά σημαντικό εξάρτημα, οι μηχανικοί της Malossi ξεκίνησαν να συνδυάζουν όλες τις γνώσεις που αποκτήθηκαν με την πάροδο των ετών σχετικά με τις μονάδες βαριατόρ. Πήγαν επίσης αυτή τη γνώση ένα βήμα παραπέρα, εξελίσσοντάς τα, με βάση τη σκληρή χρήση που υπόκειται το βαριατόρ στα σκούτερ υψηλής ισχύος της τελευταίας γενιάς, καθιστώντας τα ακόμη πιο αξιόπιστα και κάνοντάς τα να προσφέρουν απόδοση που είναι ακόμη πιο βελτιωμένη από ότι ήταν στην αρχική τους έκδοση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν υπολογιστεί εκ νέου όλοι οι κυλιόμενοι οδηγοί ολίσθησης των ράουλων (κάθε βαριατόρ έχει τους δικούς του “ειδικούς” οδηγούς για κάθε μοντέλο για το οποίο αντιστοιχεί το εκάστοτε Multivar MHR). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το εύρος ολίσθησης του ιμάντα (η ωφέλιμη διάμετρος “εργασίας” στην επιφάνεια ολίσθησης του ιμάντα) έχει αυξηθεί και φυσικά, η καλύτερη δυνατή τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για στα υλικά και στη μηχανική κατεργασία.

Επομένως, τα Multivar MHR μπορεί να υπερηφανεύονται ότι έχουν εξαρτήματα πρώτης ποιότητας, όπως ο συρόμενος δακτύλιος (πείρος) και η φωλιά του πείρου που είναι κατασκευασμένα από κράμα χάλυβα με τις ολισθαίνουσες επιφάνειες από σκληρό χρώμιο, καθώς επίσης και τα καπάκια των βαριατόρ (όταν αυτό διαθέτει καπάκι) τα οποία είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου με περιεχόμενο πυριτίου, επεξεργασμένο με μηχανήματα CNC υψηλής ακρίβειας και φινίρισμα διαμαντένιας επιφάνειας.

Οι μπίλιες της Malossi με εμπορική ονομασία HTROLL επιλέχθηκαν με τα ίδια κριτήρια της βέλτιστης λειτουργικότητας και αξιοπιστίας. Βαθμονομούνται για κορυφαία αντοχή και είναι κατασκευασμένες από υλικό CPT με συγκεκριμένη φόρμουλα (φέρουν ένα σημάδι στη μία πλευρά με το αντίστοιχο βάρος τους ).

Τα ελατήρια των οδηγού ροπής είναι κατασκευασμένα από προ-σκληρυμένο χάλυβα πυριτίου – χρωμίου και είναι βαμμένα σε ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με τη σκληρότητά τους.

Τα χρόνια εμπειρίας στις πίστες αγώνων μας ώθησαν να δημιουργήσουμε ένα ειδικό “εργαλείο” αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων για αγώνες. Το κάθε κιτ περιέχει μια κινητή μισή τροχαλία (βαριατόρ εννοούν) κατασκευασμένη από ειδικό κράμα χυτού αλουμινίου. Η επιφάνεια επαφής μεταξύ τροχαλίας και ιμάντα είναι εξαιρετικά φινιρισμένη με ένα εργαλείο διαμαντιού για την εξασφάλιση σταθερού συντελεστή τριβής, που υπολογίζεται για την αποτροπή τόσο της ολίσθησης του ιμάντα όσο και της πρόωρης φθοράς.

Το εκάστοτε κιτ για να ικανοποιήσει τις αναρίθμητες βαθμονομήσεις ταχυτήτων (εννοεί σχέσεις ταχυτήτων) που απαιτούνται στα αγωνιστικά σκούτερ, ανάλογα με τον τύπο πίστας και τη ρύθμιση του κινητήρα, τα κιτ περιέχουν 2 σετ μπίλιες και ένα ελατήριο οδηγού ροπής σε προ-σκληρυμένο κράμα χάλυβα πυριτίου-χρωμίου . Επιπλέον, για κάποια μοντέλα σκούτερ πέραν του βασικού ελατηρίου που περιλαμβάνει η συσκευασία διατίθενται και άλλα ελατήρια με διαφορετική σκληρότητα για απόλυτη ρύθμιση σύμφωνα με τις ανάγκες του αναβάτη. Τα βαριατόρ για TMAX που είναι τα μόνα ΚΙΤ που δεν συμπεριλαμβάνουν ελατήριο οδηγού ροπής , αλλά μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά 4 διαφορετικά μοντέλα σκληρότητας για ΤΜΑΧ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι σε ένα βαριατόρ που διαθέτει τόσο εξελιγμένη μηχανική, το scooter σας ξαφνικά θα έχει αυτό το επιπλέον “μπαμ” θα έχει μια σταθερότητα στις αλλαγές σχέσεων και μια μεγαλύτερη μηχανική «ευκολία» (εννοεί χωρίς ζόρι) σε υψηλές ταχύτητες προς την τελική εκεί που τα εργοστασιακά βαριατόρ ζορίζονται καθώς και μια σταθερότητα στην απόδοση (ακόμα και σε ταξίδι με πολύ μεγάλη ταχύτητα για πολύ ώρα με το γκάζι ανοιχτό, εκεί που τα εργοστασιακά λόγω υπερθέρμανσης χάνουν την απόδοση τους) που δεν έχετε ξαναδεί με εργοστασιακή έκδοση βαριατόρ. Αυτό ακριβώς ζητούσαν οι μηχανικοί της Malossi.

2 thoughts on “Προσέγγιση και φιλοσοφία κατασκευής των βαριατόρ της Malossi

  1. Παναγιώτης says:

    Καλησπέρα έχω ένα gp 800 με βαριατορ malossi με 15.5 μπίλιες,διχαλο και ελατήριο polini ανοίγω με ένα άλλο που έχει νariagor polini 17 gr μπίλιες διχαλο και ελατήριο polini και είναι πολύ μπροστά, ενώ παλιότερα είχαμε πάει εγώ με άσπρο ελατήριο(πιθανώς μαμά) και ήμουν μπροστά, προτείνεις κάποια λύση? Έχεις κάτι που μπορεί να με βοηθήσει ( στην καμπάνα ) , ευχαριστώ

    • Moto Rider says:

      Φοράτε και οι δυο τα ίδια πράγματα πίσω στον οδηγό ροπής και στη καμπάνα. Αλλάζει το βαριατόρ. Malossi εσυ Polini ο φίλος σου . Για ακόμα μία φορά η Polini είναι μπροστά στις κόντρες αλλά δεύτερη στις πωλήσεις. Μη με ρωτάς γιατί! Ρώτα αυτούς που αγοράζουν Malossi και τα θεωρούν καλύτερα προϊόντα. Κάνε αυτό που είχες κάνει και παλιά. Βάλε πάλι το λευκό ελατήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *